browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Excursies in de woestijn

Posted by on 2 mei 2011

Een excursie in de woestijn is een magische ervaring. Op het wiegende tempo van een kameel of dromedaris trekt u door een indrukwekkend landschap en ervaart u hoe de nomaden leven. ‘s Nachts slaapt u onder de mooiste sterrenhemel die u ooit zult mogen aanschouwen. In de woestijn is geen licht, dus des te beter zijn de sterren te zien! Of u slaapt in een tent gemaakt van geitenhaar. Uw gids zorgt voor het eten. Een excursie in de woestijn is een ervaring die u nooit meer zult vergeten!

 

Waar u een excursie in de woestijn wilt maken, is geheel aan u. Marokko en Dubai zijn erg populaire bestemmingen voor woestijnexcursies. De Sahara is de grootste zandwoestijn ter wereld. De grootste woestijn van Azie is de Gobiwoestijn (Gobi betekent “heel groot en droog”), deze strekt zich uit over China en Mongolie. Ook de Nevadawoestijn in Noord-Amerika is zeker de moeite waard.

Wilt u net even dat beetje extra comfort tijdens uw excursie in de woestijn? Dan kunt u ook kiezen voor een jeep als vervoersmiddel. Met four-wheel drive uiteraard!

Wat kan men nu allemaal doen tijdens zo’n excursie in de woestijn? Sandboarding is een populaire activiteit op meerdere plekken, zoals Kangaroo Island in Australie en Ica in Peru. In Oregon bevindt zich zelfs ‘s werelds eerste sandboard park. Het is eigenlijk snowboarden, maar dan op zand. In Namibie is sand-skiing vooral erg populair. Daarnaast kunt u in Dubai echte kameelraces meemaken. Iedereen daar volgt de races en er zijn vele leuke kraampjes.

Comments are closed.